Karta som med röd fyrkant ramar in Hässleholm, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott A-traktor i olycka

Hässleholm, Skåne län

Patrull rutinpatrullerar i centrala Hässleholm när de får syn på en bil som de vill kontrollera. Bilen, som visar sig vara en a-trakor, vägrar stanna på polisernas uppmaning och försöker köra ifrån patrullen. 

Patrullen genomför en kontrollerad prejning av a-traktorn för att få stopp men den fortsätter att försöka köra ifrån patrullen. 

Kort efter prejningen kör a-trakorn in i en mur eller staket. 

När patrull kommer fram till a-traktorn visar det sig att sju personer färdats i den. Flera förs med ambulans till sjukhus. 

Uppdatering: Föraren misstänks för drograttfylleri, vållande till kroppsskada, olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik samt att man ej stannat på polismans tecken. 

Uppdatering: En anmälan till särskillda utredningar har upprättats. Det finns i nuläget inget som tyder på att patrullen har agerat på ett felaktigt sätt, detta görs enligt rutin i vissa ärenden för att säkerställa att polisen agerar på rätt sätt. 

Händelsen i media

Mest läst av andra