Karta som med röd fyrkant ramar in Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott Två kvinnor och en man utsatta för åldringsbrott

Eskilstuna, Södermanlands län

13.59 Polisen tog emot ett samtal gällande ett försök till bedrägeri mot en äldre man. Mannen hade kontaktats av en person som utgav sig för att ringa från banken. Personen meddelade att mannens kort behövde bytas ut och en person skulle komma för att hämta bankkortet.

Polis har varit på plats, pratat med mannen och tagit uppgifter för en anmälan. Ärendet utreds som åldringsbrott och en anmälan om försök till bedrägeri har upprättats.

-----------------------------------------

14.39 Polisen tog emot samtal gällande ett bedrägeri mot en äldre kvinna. Kvinnan hade kontaktats av en person som utgav sig för att ringa från banken. Personen meddelade att kvinnans kort behövde bytas ut och "någon" skulle komma för att utföra bytet.

Polis har varit på plats, pratat med kvinnan och tagit uppgifter för en anmälan. Ärendet utreds som åldringsbrott och en anmälan om bedrägeri upprättades.

-----------------------------------------

16.24 Polisen har upprättat en anmälan gällande ett försök till bedrägeri mot en äldre kvinna. Kvinnan hade kontaktats av en person som utgav sig för att ringa från banken. Personen påstod att man upptäckt att någon försökt ta lån i kvinnans namn och för att stoppa lånet skulle kvinnan vara tvungen att lämna ifrån sig sitt bankkort. En andra person sökte upp kvinnan för att hämta bankkortet men kvinnan lämnade det inte ifrån sig.

Polis har varit på plats, pratat med kvinnan och tagit uppgifter för en anmälan. Ärendet utreds som åldringsbrott och en anmälan om försök till bedrägeri har upprättats.

Mest läst av andra