Karta som med röd fyrkant ramar in Gnesta, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Polisen söker efter en äldre man.

Gnesta, Södermanlands län

Kl 04:32 larmas polis till Gnesta då en äldre man saknas av anhöriga. Mannen har försvunnit från sin bostad någon gång under natten.

Mannen är 80 år gammal, har normal kroppsbyggnad, grått hår och vitt skägg/mustasch.

Eventuella iakttagelser tas tacksamt emot via 112.

Uppdatering 08:15 (av presstalesperson Dennis Johansson Strömberg)

Mannen är fortsatt försvunnen.

Mannen försvann från sin bostad i området Frustuna. Flera polispatruller söker efter mannen men har inte kommit i kontakt med honom. Polisen söker efter mannen enligt de rutiner som finns vid liknande ärenden.

Det är oklart gällande mannens klädsel. Mannen ska röra sig ostadigt, eventuellt kan han ha käpp. Polisen har haft kontakt med sjukvårdsinrättningar för att se om mannen är där, vilket han inte ska vara.

Polisen har inlett så kallad räddningstjänst. Polisen vill ha allmänhetens hjälp. Om du ser mannen nu, eller har gjort det i närtid, ring 112.

Uppdatering 10:14 

En helikopter har nu anslutit till sökinsatsten efter den försvunne mannen. Polisen har också kontaktat lokaltrafiken samt taxi. Närsök vid bostaden har genomförts och ytterligare informationshämtning från anhöriga pågår. 

Uppdatering 12:15

Mannen är fortsatt försvunnen. Polisen söker med stora resurser i Gnesta. Flera specialkompetenser så som helikopter, UAS (drönare) och hundpatruller är involverade. Polisen för även samtal med andra instanser exempelvis Missing People för att få hjälp i sökarbetet.

Uppdatering 16:30

Mannen är fortsatt försvunnen. Missing people har anslutit på platsen för att samarbeta i sökinsatsen. Området är indelat i olika sektorer som söks av i olika omgångar.

Polisen är fortsatt intresserad av iakttagelser som kan sättas i samband med den saknade mannen.

Sökinsatsen fortsätter i sin nuvarande form minst ett dygn till.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra