Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Sarek, Eskilstuna, Jokkmokk, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person

Sarek, man och kvinna saknas efter fjällvandring.

Sarek, Eskilstuna, Jokkmokk, Södermanlands län

Polis har under dagen försökt få kontakt med två vandrare som enligt uppgift ska befinna på vandring i Sarek. Det rör sig om en man och en kvinna i 30-årsåldern som båda är hemmahörande i Eskilstuna. Enligt anhöriga skulle de båda ha återvänt hem under söndagen.

Under förmiddagen i dag anträffades den bil som ska tillhöra paret i området. Polishelikopter har använts i sökandet, vi har också på andra sätt försökt att få kontakt med paret.

Strax efter klockan 14:30 fattade polisens vakthavande befäl beslut om att inleda räddningstjänst enligt LSO, lag om skydd mot olyckor. Sökarbetet fortgår för att lokalisera var paret befinner sig och säkerställa att de inte har råkat ut för någonting.

Polishelikoptern finns fortsatt på plats och söker med utgångspunkt från platsen där bilen anträffades. I nuläget är inga ytterligare resurser tillkallade till platsen.

I nuläget finns inga ytterligare uppgifter att lämna. Denna text uppdateras om nya uppgifter inkommer.

Händelsekarta

Laddar karta...