Karta som med röd fyrkant ramar in Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök En person gripen efter mordförsök.

Eskilstuna, Södermanlands län

13.48 polisen fick samtal om att en person hade anträffats skadad vid centralstationen i Eskilstuna.

13.51 polisen är framme på platsen med flera polispatruller och börjar utreda vad som inträffat. Ambulans tar hand om den drabbade, som är en man i 25-årsåldern. Skadeläget är oklart men han har skador som tyder på att han har misshandlats allvarligt med ett vasst föremål. Händelsen ska ha inträffat på annan plats.

Även en annan person, en man i ungefär samma ålder har drabbats vid samma händelse, men inte skadats.

14.37 en misstänkt person grips av polisen, det är en man i 20-årsåldern. Han förs till polisstationen där han kommer att förhöras och därefter kommer åklöagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

16.25 polisen har inlett en förundersökning om försök till mord eller dråp. Förhör har hållits med de båda drabbade personerna. En husrannsakan har genomförts, föremål har tagits i beslag och nu arbetar polisen med att säkra spår och bevisning i ärendet.

16.38 polisen har hållit ett inledande förhör med den misstänkte och därefter har en jouråklagare fattat beslut om att mannen ska anhållas, skäligen misstänkt för försökt till mord.

Mest läst av andra