Karta som med röd fyrkant ramar in Ulvhäll, Strängnäs, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Larm om ev. skjutning, Strängnäs.

Ulvhäll, Strängnäs, Södermanlands län

Kl. 03:15 inkom flera samtal om höga smällar i området Ulvhäll i Strängnäs. När polis kom på plats anträffades spår som tyder på att någon eller några i nuläget okända gärningsmän skjutit mot en bostad.

Ingen person har skadats i samband med händelsen.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord och grovt vapenbrott.

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning, sedvanliga utredningsåtgärder såsom förhör, dörrknackning i området o.s.v. pågår i skrivande stund.

Då det rör sig om en pågående polisinsats kommer ärendet i nuläget inte att kommenteras ytterligare.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med eventuella vittnen till händelsen eller med personer som kan lämna andra uppgifter eller iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen (det kan exempelvis röra sig om iakttagelser av personer eller bilar som rört sig i området vid tiden för händelsen), personer som kan lämna uppgifter ombedes att ringa 114 14 och be att bli kopplade till Regionsledningscentralen Öst. 

Uppdatering 07:41
(av presstalesperson Dennis Johansson Strömberg)

De senaste timmarna har flera polisresurser arbetat med ärendet. Polisens presstjänst har inga uppgifter om skadade personer. Det finns ingen misstänkt för händelsen. Därför är det fortsatt viktigt att polisen får ta del av tips och iakttagelser om händelsen.

Poliserna har lämnat platsen. Polisen kommer att arbeta vidare med ärendet för att få en klarare bild av vad som inträffat och varför.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra