Karta som med röd fyrkant ramar in Svamp, Nyköping, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Svampplockare kom till rätta med hjälp av teknik i app.

Svamp, Nyköping, Södermanlands län

12:15 Två kvinnor i 80-årsåldern som var ute och plockade svamp utanför Nyköping ringde till polisen då de hade kommit vilse.

En operatör på polisens regionledningscentral uppmanade då kvinnorna att ladda ner SOS Alarm’s app i sina smartphones. Efter några minuter kunde kvinnorna se sin position på en karta och genom appen och enkelt ge koordinaterna till operatören som då kunde se på sin karta exakt var kvinnorna befann sig. Operatören kunde gå guida kvinnorna till en plats där de kände igen sig.

13:43 Kvinnorna kontaktade polisen och berättade att de nu tagit sig hem tryggt och säkert och ärendet kunde avslutas. Om kvinnorna hade behövt mer hjälp kunde de genom appen ha kontaktat SOS genom ett tryck i appen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra