Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: En sammanfattning av nattens händelser. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Södermanland, Nyköping, Högsjö, Vingåker, Åkers Styckebruk, Strängnäs, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:36 Polisen larmades till centrala Nyköping då det hörts höga smällar i området. Flera polispatruller sökte av området utan att finna några tecken på något brottsligt. Poliserna kunde sedan återgå utan vidare åtgärd.

02:42 Polisen larmades om en brand på länsväg 566 i Högsjö, Vingåker. Det var en stillastående bil som börjat brinna. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand, ingen person ska ha skadats fysiskt.

04:41 Polisen larmades till samma väg som ovanstående notis (alltså länsväg 566, Högsjö) i Vingåker. En person har passerat en lada som brunnit och ringt in till SOS. Räddningstjänsten åkte till platsen och påbörjade släckningsarbete. Ladan var övertänd och enligt uppgifter ska det röra sig om en övergiven lada. Det finns ingen naturlig förklaring till branden och händelsen rubriceras som grov skadegörelse.

06:11 Polisen larmades till en adress i Åkers styckebruk i Strängnäs med anledning av ett bråk i en lägenhet. Flera polispatruller åkte till platsen. En man misstänks för att ha misshandlat en kvinna, de ska inte vara obekanta med varandra. Mannen som är i 40-årsåldern grips. Brottsrubriceringen är grov misshandel alternativt misshandel. Kvinnan var vaken och talbar men fördes till sjukhus med ambulans, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Lägenheten har spärrats av. Kriminaltekniker ska till platsen senare. 

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Information om polisens pressnummer idag måndag 20 juni

Efter klockan 15:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras då av vakthavande befäl i mån av tid.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra