Karta som med röd fyrkant ramar in Eskilstuna, Sköldinge, Katrineholm, Östra Storgatan, Nyköping, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Eskilstuna, Sköldinge, Katrineholm, Östra Storgatan, Nyköping, Södermanlands län

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat cirka 65 ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

22:03 Polisen larmades till en adress i Eskilstuna med anledning av ett bråk inomhus. En man misstänks för att ha misshandlat en närstående kvinna. Polis åkte till platsen och mannen greps misstänkt för misshandel. Senare anhölls mannen. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans men hon var vaken och talbar, i övrigt har polisens presstjänst inga detaljer om skadeläget. Mannen är i 60-årsåldern.

23:00 Polisen larmades till Sköldinge i Katrineholm med anledning av ett bråk i samband med en fest. Enligt initiala uppgifter skulle 5-6 personer vara inblandade. Polis åkte till platsen. Det var hög berusningsgrad på de inblandade varpå inga formella förhör har hållits. Hela händelseförloppet är inte klarlagt för polisen. En person fick följa med för tillnyktring enligt LOB. Bråket rubriceras som misshandel. Ingen är gripen för brott. Polisens presstjänst har inga uppgifter om allvarliga fysiska skador i samband med bråket.

23:21 En polispatrull befann sig på Östra Storgatan i Nyköping när de påträffade en skadad kille som hade blivit utsatt för våld. Killen hade skadats med minst ett tillhygge. Han var vaken och talbar men fördes senare till sjukhus. Killen är tonåring (äldre än 15 år men yngre än 18 år). Efter utredningsåtgärder riktades misstankarna mot en kille i samma åldersspann. Den misstänkte gärningsmannen greps misstänkt för försök till mord, senare anhölls han efter åklagarbeslut.

23:36 I samband med att arrestpersonal på polisstationen i Eskilstuna utförde arbetsuppgifter i arresten gick en av de intagna till attack mot personalen. Den intagna, en man i 40-årsåldern, misstänks för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. En av arrestvakterna fördes till sjukhus för kontroll.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra