Karta som med röd fyrkant ramar in Eskilstuna, Postombud, Stenbygatan, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström.

Eskilstuna, Postombud, Stenbygatan, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits (se nedan). Fyra personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

03:12 Polis larmades till centrala Eskilstuna med anledning av en stöld. Ett postombud hade blivit bestulen på sin vagn med brev och paket av två okända gärningspersoner. När polis anlänt till platsen påbörjades ett spaningsarbete efter de misstänkta personerna och vid 04:45 kunde en kvinna gripas, misstänkt för stöld. En viss del av stöldgodset har också anträffats. En misstänkt person är fortfarande på fri fot. Det finns inga uppgifter om personskador i samband med stölden. 

06:14 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Stenbygatan i Eskilstuna med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en personbil ha hamnat på taket. När polis anlänt till platsen visade det sig att orsaken till olyckan berott på att föraren fått solen i ögonen. Det finns inga uppgifter om personskador och polispatrull skriver en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

* I dag finns ingen presstalesperson i tjänst efter klockan 15:00. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra