Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Katrineholm, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Södermanland.

Södermanland, Katrineholm, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat 28 ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, tre personer har frihetsberövats i samband med berusning eller andra skäl.

00.12 Ett vittne larmade polisen om att det verkade pågå dieselstöld från en lastbil som stod parkerad i Julita, Katrineholm. Det var flera personer som åkte i två bilar som uppehöll sig vid lastbilen. Personerna körde söderut på riksväg 56 innan polisen hade kommit fram. En polispatrull mötte och fick stopp på en av bilarna kl 00.28 på riksväg 56. Polisen hittade en dieselpump i bilen och föraren greps. Det är en man i 20-årsåldern. Polisen har sökt med hund efter personerna i den andra bilen, men inte hittat någon mer misstänkt.

Utöver detta har inga grövre brott kommit till polisens kännedom. Det har inträffat några viltolyckor, utan personskador, och några bilister har bötfällts för trafikbrott. Polisen har också genomfört en del kontroller, på eget initiativ eller efter larm från allmänheten, som inte har renderat några brottsmisstankar.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra