Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Västra Fredsgatan, Katrineholm, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Västra Fredsgatan, Katrineholm, Södermanlands län

06.08 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits på grund av ordningsstörning/berusning och en har fått genomgå provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.16 vid en kontroll av en bilist på Västra Fredsgatan i Katrineholm uppstod misstanke om att föraren kunde vara alkoholpåverkad. En man i 50-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Det som föregick kontrollen var att 50-åringen misstänks ha kört i mycket hög hastighet på Västra Fredsgatan i fel körfält, dvs mot trafiken. Polispatrullen körde samtidigit på Västra Fredsgatan i rätt körfält och fick då hastigt väja undan för att undvika en frontalkrock. Efter detta olyckstillbud fortsatte mannen att köra från platsen i hög hastighet, in på en parkering där han försökte lämna bilen springande. Han kunde dock stoppas av polispatrullen som kommit ifatt honom.

Vid provtagningen blåste mannen motsvarande över en promille vilket är över gränsen för grovt rattfylleri. Mannens körkort är nu omhändertaget av polisen för vidare befordran till Transportstyrelsen för beslut. Ingen skadades vid händelsen. Efter provtagningen lades mannen i en tillnyktringsarrest för tillnyktring.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Mest läst av andra