Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i poliområde Södermanland.

Södermanland, Eskilsgatan, Nyköpingsbro, Enstaberga, Norrköping, Idrottsvägen, Södermanlands län

07.07 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt påverkan.

00.46 polisen kallades till Eskilsgatan med anledning av att en person verkade försöka tillgripa en moped på platsen. När polisen kom till platsen träffade de på en man i 25-årsåldern som blev hotfull mot polispatrullen. Mannen greps av polisen misstänkt för hot mot tjänsteman. Han var kraftigt påverkad och har också fått lämna prov på grund av misstanke om ringa narkotikabrott genom eget bruk. På grund av mannens kraftiga påverkan kommer han att förhöras när han har nyktrat till.

02.16 vid en rutinkontroll av en bilist på E4 vid Nyköpingsbro blev föraren, en man i 36-årsåldern misstänkt för rattfylleri. Han fick följa med för provtagning och förhör.

02.48 polisen fick samtal om att någon kastat en cykel från en viadukt över E4 vid Enstaberga. Cykeln hade träffat en passerande bil som körde söderut. Polisen åkte till platsen men fann ingen misstänkt. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse och försök till vållande till kroppsskada..

03.48 en lastbilschaufför ringde till polisen och anmälde att någon har kastat ett föremål framför lastbilen när den passerade Nyköpingsbro i riktning mot Norrköping. Polisen åkte till platsen och fann rester av en lastpall som hade kastats framför lastbilen. Även en cykel ska ha kastats men hamnat i diket. Inga personer har anträffats i närheten. Lastbilen fick skador i fronten.

05.59 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Idrottsvägen i Nyköping. Visade sig vara en misstänkt anlagd brand i en container. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra