Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Brandkärr, Nyköping, Eskilstunavägen, Torshälla, Kjula, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Södermanland.

Södermanland, Brandkärr, Nyköping, Eskilstunavägen, Torshälla, Kjula, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat ett 30-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan. De händelser som sticker ut från kvällen/natten:

21.40 Polis och ambulans larmades till Brandkärr, Nyköping, med anledning av ett bråk utomhus där någon skulle ha skadats med ett vasst föremål. Polisen spärrade av för brottsplatsundersökning och sökte efter vittnen till händelsen. En kille i övre tonåren fördes till sjukhus med ambulans, preliminärt med lindriga skador. Lite senare kunde en annan kille i samma ålder hämtas till förhör. Efter förhör beslutade åklagare att han skulle anhållas. Brottsrubriceringen är grov misshandel.

22.53 En polispatrull stoppade en bilist på Eskilstunavägen, Torshälla, Eskilstuna. Föraren verkade vara narkotikapåverkad. Han blev misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott, eget bruk. Polisen beslutade att göra husrannsakan i bilen. Då hittades ett knogjärn och en mindre mängd narkotika. Mannen blev därför även misstänkt för brott mot knivlagen och narkotikabrott, innehav. Knogjärnet togs i beslag. Mannen greps, och gripandet hävdes efter några timmar. Han är i 35-årsåldern.

00.47 Det kom larm om en brinnande bil i Kjula, Eskilstuna. Polis och räddningstjänst åkte till platsen. Polisen misstänker att branden var anlagd och skrev en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Ingen person ska ha kommit till skada.

Utöver detta har polisen åkt på flera larm om bråk i bostäder, som inte har lett till gripanden eller att någon har behövt föras till sjukhus. Patrullerna har också hanterat flera narkotikapåverkade personer, varav någon hade kört bil.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra