Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Vasaplan, Eskilstuna, Gnestavägen, Vagnhärad, Skogstorpsvägen, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Vasaplan, Eskilstuna, Gnestavägen, Vagnhärad, Skogstorpsvägen, Södermanlands län

06.09 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.09 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Vasaplan i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en bil som brann. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand. Personer som har gjort iakttagelser på platsen innan eller i samband med att branden startade ombeds kontakta polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär på polisen.se

01.06 polisen fick samtal om att ett inbrottslarm hade utlöst på en bensinmack på Gnestavägen i Vagnhärad. Polisen åkte till platsen och det visade sig att någon har försökt att bryta sig in på macken men inte lyckats. Polisen har påbörjat en utredning om försök till stöld genom inbrott. En brottsplatsundersökning har också genomförts och polisen spårade med hund men det ledde inte till något frihetsberövande. En glasruta har krossats men inget har stulits.

02.22 i samband med att en polispatrull skulle stoppa och kontrollera en bilist på Skogstorpsvägen i Eskilstuna valde bilist att försöka köra ifrån polispatrullen. Färden blev inte så lång för efter en minut körde bilföraren av vägen och in i en belysningsstolpe. Polisen kallade på ambulans, men det visade sig att ingen var allvarligt skadad. Förare var en man i 20-årsåldern och han är misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom innehav samt vårdslöshet i trafik. En passagerare i övre tonåren blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav och en annan passagerare, en tonårspojke blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk. Samtliga fördes till polisstationen för provtagning och förhör, varefter de frigavs.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra