Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Södermanland.

Södermanland, Malmby, Strängnäs, Hejargatan, Eskilstuna, Vilsta, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Natten har generellt sett varit lugn för polisen. De ärenden som sticker ut från mängden:

22.01 Det kom larm om en trafikolycka på landet vid Malmby, Strängnäs. En bilist hade kört av en grusväg och hamnat i diket. Polis kom dit. Fem ungdomar hade åkt i bilen, varav en hade ont i en arm och eventuellt skulle följa med ambulans till sjukhus. Polisen misstänker i nuläget inget brott. Bilen kördes av en man i övre tonåren.

00.04 Polisen fick samtal från personer ur allmänheten som sett några personer, varav en var maskerad, på Hejargatan i Eskilstuna. De hade sprungit mot Vilsta industriområde. Strax efter såg inringaren en ung man med blod i ansiktet. Mannen skulle ha blivit rånad. Polis kom dit och pratade med den drabbade, men han ville inte medverka i någon polisutredning. Mannen är i 20-årsåldern.

Utöver detta har polisen hanterat lite viltolyckor och åkt på larm från allmänheten som inte lett till brottsmisstankar.

Under torsdagen är presstalespersonerna på möte mellan kl 9 och 15. Under den tiden besvaras samtal till pressnumret av ett befäl på ledningscentralen i mån av tid.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra