Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av natten i Södermanland. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Södermanland.

Södermanland, Stålforsbron, Eskilstuna, Vagnhärad, Gnesta, Trosa Kommun, Västergatan, Strömsholmen, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 75 ärenden mellan kl 22 och 07. Två personer har gripits, se notiser nedan.

22.55 En polispatrull som var vid Stålforsbron i Eskilstuna såg en bil utan belysningen på, och gjorde en slagning på registreringsnumret. Det visade sig att bilen var anmäld stulen. När polisen skulle göra ett stopp för kontroll så stannade föraren bilen och sprang från platsen. Men polisen kunde få tag i honom kort efteråt. Mannen greps, misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk och innehav, grov olovlig körning. Efter tillnyktring förhördes mannen och gripandet hävdes. Han är i 25-årsåldern.

22.58 SOS larmade om en trafikolycka på länsväg 838 mellan Vagnhärad och Gnesta, i Trosa kommun. Polis, räddningstjänst och ambulans kom dit. Det var en skåpbil med två personer i som hade kört av vägen och blivit kraftigt demolerad. En kvinna i 40-årsåldern och en man fördes till sjukhus, båda med allvarliga skador. Polisen kommer att utreda orsaken till olyckan.

02.20 Polis larmades till Västergatan i Eskilstuna. En man hade blivit hotad med ett vasst tillhygge och tvingats lämna ifrån sig sina hörlurar. Gärningsmannen sprang sedan från platsen. Polisen sökte efter den misstänkte med flera patruller, inklusive hund, men utan framgång. Ärendet är rubricerat som rån. Den drabbade är en man i 25-årsåldern.

02.47 En polispatrull som arbetade i rånärendet ovan, såg en man slå en annan man som låg på marken. Detta var på bron vid Strömsholmen i Eskilstuna. Den drabbade mannen blödde från ansiktet och fördes till sjukhus med ambulans. Den misstänkte mannen greps. Båda är i 20-årsåldern. Båda parterna var för berusade för att kunna hålla rättssäkra förhör.

Polisen har utöver detta hanterat flera andra ärenden med misshandel, bråk, trafikolyckor, psykisk ohälsa, viltolyckor, skadegörelse, etc.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra