Karta som med röd fyrkant ramar in Tegelbruksgatan, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Två gripna under inbrott.

Tegelbruksgatan, Eskilstuna, Södermanlands län

07.32 polisen fick samtal från en inringare om att två män setts klättra på en byggställning på Tegelbruksgatan i Eskilstuna. De båda männen var inte typiskt klädda som byggarbetare. Uppe på taket finns en taklucka till vinden.

07.42 polisen är framme på platsen och börjar utreda vad som hänt.

08.43 när polisen kom till platsen sågs två män röra sig uppe på taket, bärande på misstänkt stöldgods. De beordrades att klättra ner vilket de gjorde och därefter kunde de gripas, misstänkta för stöld genom inbrott. Båda är män i 30-årsåldern och de är misstänkta för stöld genom inbrott och även ringa narkotikabrott eget bruk.

Polisen har också påträffat misstänkt stöldgods som har tagits i beslag. De gripna har förts till polisstationen för förhör varefter åklagare kommer att besluta om den fortsatta förundersökningen.

Polisen vill uppmana boende på Tegelbruksgatan där det finns byggställningar att kontrollera sina förråd och att omedelbart anmäla till polisen om man har haft inbrott.

Polisen vill också rikta ett stort tack till det uppmärksamma och handlingskraftiga vittnet som larmade polisen. Utan den hjälpen hade brottet troligen inte klarats upp.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra