Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Eskilstuna, Torshälla, Flen, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Stöld av gasoltuber.

Södermanland, Eskilstuna, Torshälla, Flen, Södermanlands län

Polisen har på kort tid tagit emot ett 20-tal anmälningar om stölder av gasoltuber i Södermanland. De allra flesta har stulits under maj och juni i de östra delarna av centrala Eskilstuna.

Det handlar generellt om stölder nattetid från altaner och det som stulits är gasolflaskor på 5 kilo eller 10 kilo tillhörande gasolgrillar. En av stölderna har skett i Torshälla och två i Flen, övriga i de östra delarna av centrala Eskilstuna.

Under samma period finns det ett 100-tal liknande ärenden i hela landet. Ungefär en femtedel av dessa har alltså noterats i Eskilstuna.

Polisen behöver allmänhetens hjälp för att få stopp på stölderna och tar gärna emot tips eller iakttagelser som kan sättas i samband med stölderna. Det bästa tipset för att slippa bli bestulen är att låsa in gasoltuberna i ett låst utrymme när de inte används.

Mest läst av andra