Karta som med röd fyrkant ramar in Tullinge, Tumba, Botkyrka, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Kraftig detonation i industriområde mellan Tullinge och Tumba.

Tullinge, Tumba, Botkyrka, Stockholms län

Klockan 01.32 inkom samtal till ledningscentralen om en kraftig explosion i Tullinge/Tumbaområdet. Efter en stunds insats hittade polisen platsen där något har detonerat, vilket är ett industriområde mellan Tumba och Tullinge. 

Platsen är avspärrad i avvaktan på att polisens bombtekniker ska komma till platsen. Ingen person har skadats fysiskt i samband med detonationen. Däremot finns det materiella skador i form av en skadad fasad. 

Polisen arbetar nu med att samla in information genom bland annat förhör, inventering av övervakningsfilm med mera. Ingen är i nuläget frihetsberövad. En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd. 

Uppdatering klockan 05:00
Polisen arbetar vidare med den information som hittills har samlats in. Den tekniska undersökningen pågår. Även bombteknikerna har påbörjat sitt arbete.

Uppdatering klockan 09:00
Det arbete som Nationella bombskyddet och kriminaltekniker har gjort på platsen är avslutat. Den avspärrning som funnits på platsen är borttagen.

Händelsen i media

Mest läst av andra