Karta som med röd fyrkant ramar in Väsby, Upplands väsby, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Samtal om kraftig smäll i Upplands väsby.

Väsby, Upplands väsby, Stockholms län

Klockan 03.58 inkom samtal från personer som hört en kraftig smäll i Upplands väsby. En plats där något har detonerat har lokaliserats och det är en port till ett flerfamiljshus i Upplands väsby. 

Flera olika polisresurser ingår i den pågående insatsen. Polisen samlar in information genom bland annat vittnesförhör och inventering av filmmaterial. Platsen är avspärrad i avvaktan på en teknisk undersökning. Även polisens bombskydd är på väg till platsen.

En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd. Ingen är i nuläget gripen. 

Uppdatering klockan 04.40
Det finna inga uppgifter om att någon person har skadats fysiskt i samband med detonationen.

Uppdatering klockan 06.05
Arbetet går framåt och olika utredningsåtgärder genomförs. Den tekniska undersökningen och nationella bombskyddets arbete på plats pågår. 

Uppdatering klockan 06.30
Nationella bombskyddet är klar med sitt arbete på platsen. Det rör sig om någon form av explosivt ämne som har detonerat. Platsen är fortfarande avspärrad så länge som den tekniska undersökningen pågår.

Uppdatering klockan 11.22
Den tekniska undersökningen är avslutad och avspärrningen är borttagen. Polisen kommer ha en ökad närvaro i området för att kunna ta emot tips eller svara på frågor. I det trygghetsskapande arbetet samverkar polisen med kommunen och civilsamhället.

Uppdatering klockan 11:54
Det utredningsarbete som har gjorts i förundersökningen har lett till fram att en man i 25 års åldern greps misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Han är efter beslut av åklagare anhållen skäligen misstänkt för brottet. 

Mest läst av andra