Karta som med röd fyrkant ramar in Hökarängen, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Kontroll person/fordon Person i Hökarängen har skottskadats i benet.

Hökarängen, Stockholm, Stockholms län

En person har skottskadats utomhus i Hökarängen. Larmet inkom till polisen klockan 20.31.

Målsägande har skottskadats i benet. Polisresurser arbetar nu med informationsinhämtning. Ingen är ännu frihetsberövad. 

Uppdatering klockan 20.58
Målsägande som är en man i 25-årsåldern förs med ambulans till sjukhus. Informationsinhämtning pågår genom bland annat vittnesförhör samt jakt efter gärningspersonen. 

Uppdatering klockan 21.18
En förmodad brottsplats är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att göras. Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott och synnerligen grov misshandel. 

Uppdatering klockan 21.35
Ärendet rubriceras även som försök till grovt rån alternativt grovt rån. 

Uppdatering klockan 22.15
Polisen genomför dörrknackning samt inventerar tillgången till övervakningsfilm som kan föra utredningen framåt. Skadeläget för målsägande är i nuläget okänt, men han var vaken och talbar innan avfärd till sjukhus. Ingen är i nuläget frihetsberövad. 

Uppdatering 12 mars kl 08.00
Den skadade mannen har fått lämna sjukhuset och vidare förhör kommer att hållas med honom. Ingen är i nuläget frihetsberövad i ärendet.

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra