Karta som med röd fyrkant ramar in Tegelbacken, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Kontroll person/fordon En buss som brinner vid Tegelbacken. Polis på plats för att ta redan på mer. Inga passagerare ska ha varit i bussen.

Tegelbacken, Stockholm, Stockholms län

Uppdatering kl 11.55
Ärendet hanteras som en trafikolycka. En buss, tom på passagerare, har på något sätt skadats/börjat brinna. Det ska inte finnas någon risk om spridning av branden.

Det är avspärrat för trafik bland annat vid Centralbron.

Uppdatering kl 12.15
Bussföraren har fått åka ambulans till sjukhus, skadeläget är oklart. Räddningstjänsten arbetar vidare med släckningsarbetet och det är fortsatt avspärrat runt olycksplatsen.

Uppdatering kl 12.40
Bussen står ännu kvar men kommer så snart det är möjligt att bärgas från platsen. Vissa avspärrningar i närområdet har börjat släppas men det är även fortsättningsvis begränsingar i framkomligheten i centrala Stockholm. 

Uppdatering 14.30
Anmälan om vållande till kroppsskada, arbetsmiljöbrott och vårdslöshet i trafik är upprättad. Bärgning av bussen från platsen har påbörjats.

Händelsen i media

Mest läst av andra