Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Jordbro, Haninge, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök

Skottlossning mot radhus.

Jordbro, Haninge, Stockholms län

Flera skott avlossas mot ett radhus i Jordbro och polis larmas både från det aktuella huset och från andra kringliggande bostäder.
Minst en person är hemma i byggnaden som beskjuts men inga personskador uppstår.
Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott. I polisinsatsen kontrolleras flera personer varav vissa kommer att tas med till ett polishus för att höras mer ingående.
Brottsplatsen är avspärrad för senare teknisk undersökning men polisen har redan nu säkrat flera spår.

Uppdatering 15/9 kl 00:22
En av de två personer som frihetsberövats har gripits och misstänks för försök till mord och grovt vapenbrott. Den andra personen är också frihetsberövad, men inte gripen. Båda två är pojkar i tonåren.

Uppdatering kl 06:46
Den gärningsperson som är över 15 år är efter beslut av åklagare anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Den andre gärningspersonen som inte är straffmyndig är inte frihetsberövad men misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

Polisen är inte klar med undersökningen av brottsplatsen som fortfarande är avspärrad.

Händelsen i media

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...