Karta som med röd fyrkant ramar in Hägerstensåsen, Årstadal, Tvärbanan, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Man skjuten med flera skott i Hägerstensåsen.

Hägerstensåsen, Årstadal, Tvärbanan, Stockholm, Stockholms län

Flera inringare larmar om att en man skjutits med flera skott utomhus i Hägerstensåsen. Mannen är i 25-årsåldern och vittnen hjälper honom tills ambulans kommit på plats och kan ta över vården.
Kort efter händelsen genomför en patrull ett fordonsstopp i Årstadal eftersom patrullen fått syn på ett fordon som kopplas ihop med skottlossningen. En person grips omedelbart, och en annan försöker springa därifrån på tvärbanan men fångas in och grips. De båda gripna personerna är män och misstänks nu för försök till mord.

Polisen har omfattande avspärrningar på brottsplatsen där arbete pågår med att höra vittnen och spårsäkring. Även på gripandeplatsen finns avspärrningar och i samband med att spårområdet söks av stoppas tvärbanans trafik. 

Uppdatering:

De två män som greps är anhållna efter beslut av åklagare. En är under 18 år och den andra är i 20-årsåldern.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra