Karta som med röd fyrkant ramar in Solberga, Älvsjö Station, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök I Solberga hittades en stickskadad man i närheten av Älvsjö station.

Solberga, Älvsjö Station, Stockholm, Stockholms län

SOS Alarm fick samtal om att det fanns en skadad man vid eller i en port till ett flerbostadshus i närheten till Älvsjö station. Polisen som var först på plats uppger att skadorna troligen kommer från ett vasst föremål.

Polisen har begärt att tågen inte stannar vid station Älvsjö tills vissa utredningsåtgärder har genomförts. Det är i nuläget oklart om platsen där den skadade mannen hittades är där han skadades.

Uppdatering klockan 16:53

Polisen har gjort de åtgärder som behövdes innan tågen kunde stanna vid Älvsjö station, det innebär att tågen inte längre kör förbi. I övrigt pågår arbetet med att ta reda på vad som har hänt. 

Uppdatering klockan 17:17

Polisen har konstaterat att brottsplatsen inte är utomhus. Brottsplatsen är troligen i flerbostadshusets trapphus eller i tvättstugan. Dessa platser är avspärrade men även platsen där han anträffades så att teknikerna kan genomföra en undersökning. Polisen har påbörjat dörrknackning i det aktuella trapphuset.

Uppdatering klockan 19:34

Den man som fördes till sjukhus är avliden, hans anhöriga är underrättade. Polisen har ändrat brottsrubriceringen till mord. I det utredningsarbete som har gjorts är en man gripen misstänkt för mord. Den påbörjade dörrknackningen och tekniska undersökningen är inte avslutad.

Uppdatering klockan 22:10

Polisen är klara med sitt arbete vid och i det flerbostadshus där den skadade personen anträffades. De avspärrningar som har funnits togs bort vid klockan 21:45. I och med att den avlidne och den gripne är under 18 år samverkar polisen med socialtjänsten.

Uppdatering klockan 23:21

Polisen har genomfört ett första förhör med den gripne. Åklagare har efter det beslutat att den gripne ska vara fortsatt frihetsberövad som anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra