Karta som visar ungefär var händelsen Mord/dråp: Polis larmas till en adress i Mälarhöjden där en man utsatt två personer för grovt våld. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp Polis larmas till en adress i Mälarhöjden där en man utsatt två personer för grovt våld.

Mälarhöjden, Stockholm, Stockholms län

Polisen tar emot samtal om att en kvinna i 40-årsåldern och ett barn i femårsåldern misshandlats svårt av en gärningsman på en adress i ett bostadsområde i Mälarhöjden.  
Polis och ambulans är på plats inom några minuter efter larmet, men gärningsmannen har hunnit lämna platsen.
Både kvinnan och barnet är svårt skadade. Kvinnan avlider på platsen och barnet förs till sjukhus men barnets liv går inte att rädda.
I sökandet efter gärningsmannen deltar ett flertal patruller som söker av Mälarhöjden och omkringliggande områden. Parallellt med detta undersöks även andra platser och den eftersökta gärningsmannen grips på annan plats i Storstockholm strax före klockan 15. 
Kvinnan och barnet har en släktskapsrelation. De har även en relation till mannen som gripits – men den relationen kommenteras i nuläget inte närmare av polisen. Den gripna mannen är i 40-årsåldern.

Bakgrunden till händelsen är för närvarande okänd. Brottsplatsen är avspärrad och satt under bevakning i avvaktan på teknisk undersökning. I utredningsarbetet kommer även ett antal fordon som tagits i beslag att undersökas och vittnen höras när så är möjligt. Händelsen rubriceras som mord.

Anhöriga har underrättats om dödsfallen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra