Karta som med röd fyrkant ramar in Stadshagen, Kungsholmen, Norr Mälarstrand, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån, försök Personer som säger sig göra en enkätundersökning försökte råna en person i Stadshagen. Ett liknande försök har gjorts på Kungsholmen.

Stadshagen, Kungsholmen, Norr Mälarstrand, Stockholm, Stockholms län

En person som kommer gående utomhus i Stadshagen möter två personer som säger sig göra en enkätundersökning. Personen stannade för att svara på frågor och det visade sig att det istället handlade om ett rånförsök.

Personen som utsattes för rånförsöket vägrade att lämna ifrån sig tillhörigheter och de två gärningspersonerna lämnade platsen till fots.

De som genomfört rånförsöket har sagt sig ha ett dolt vapen.

Signalementet är i nuläget vagt. Det är fråga om två yngre män varav den ena varit mer drivande än den andra.

Tidigare idag på förmiddagen utsattes ytterligare en person för ett liknande försök/beteende vid Norr Mälarstrand på Kungsholmen. Också vid detta tillfälle ville två ynglingar genomföra vad de kallade en 'intervju' eller 'enkätundersökning' men väckte misstänksamhet hos den som initialt stannat för att delta i undersökningen.

I nuläget är inte de misstänkta hittade.

Mest läst av andra