Karta som med röd fyrkant ramar in Kungsängen, Nyköping, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Inbrott på flera företag i samma område.

Kungsängen, Nyköping, Stockholms län

08.18 Polisens ledningscentral kontaktades om att det hade varit inbrott i området Kungshagen, Nyköping. Det hade stulits verktyg från flera företag.

08.29 Polis på plats för en första bedömning. Kriminaltekniker tillkallades för brottsplatsundersökning.

På ett av företagen har någon tagit sig in i nio företagsbilar, på ett annat företag intill hade ytterligare ett arbetsfordon drabbats. Dessutom har någon eller några tagit sig in i en butik i området som säljer verktyg och maskiner genom att bryta upp en dörr. Det sistnämnda företaget är inhägnat och där har någon klippt upp ett hål i grinden för att ta sig in.

Det ska ha stulits verktyg till ett okänt värde på platserna. Eventuellt kan ytterligare företag i området ha drabbats. Stölderna ska ha skett under helgen.

Polisen har sökt efter spår och dokumenterat läget på de olika brottsplatserna. Med tanke på det har skett flera inbrott vid samma tid i ett begränsat geografiskt område så finns det skäl att tro att det är samma tjuvar som slagit till mot flera platser. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra