Karta som med röd fyrkant ramar in Täby Kommun, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Polisen uppmanar fordonsägare som låser fordonet med fjärrnyckel att kontrollera att fordonet är låst.

Täby Kommun, Stockholms län

De två beskrivningar som följer här nedan är inget unikt för Täby kommun. De är valda för att beskriva ett sätt som används för att stjäla föremål ur parkerade fordon med hjälp av störsändare. En störsändare kan variera i storlek och utseende men blockerar/stör ut den signal som fjärrnyckeln sänder till bilen när du låser och larmar den.

Den  23 november uppmärksammade lokalpolisområde Täby två anmälningar som handlar som stöld ur fordon. Båda bilarna hade varit parkerade på en parkering vid ett köpcentrum och inget fordon hade några skador. 

Det ena brottsoffret parkerade bilen vid 16:30 och uppmärksammade efter 30 minuter att en surfplatta var stulen.

Det andra brottsoffret parkerade bilen vid 17:30 och uppmärksammade efter 30 minuter att en nyinköpt klocka till mobiltelefonen var stulen.

Gemensamt, förutom brottsadressen, är att det inte fanns någon åverkan på fordonet. Båda brottsoffer hade låst bilen med fjärrnyckeln men ingen av bilarna gick att öppna med detsamma när brottsoffer kom tillbaka.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra