Karta som med röd fyrkant ramar in Jakobsberg, Jakobsbergs Centrum, Järfälla, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Vapenlagen Samtal om ljud som beskrevs som smällare från Jakobsberg.

Jakobsberg, Jakobsbergs Centrum, Järfälla, Stockholms län

Polisen är på plats i ett bostadsområde nära Jakobsbergs centrum. Detta för att genomföra dörrknackning i några trapphus för att höra om några personer hört eller sett något, som kan hjälpa till att få veta vad och om något har hänt.

På de initiala uppgifterna har polisen inlett förundersökning angående grovt vapenbrott och olaga hot. 

Uppdatering klockan 21:10
Polisens arbete i Jakobsberg fortsätter. Det är fortfarande oklart vad som har hänt och polisen arbete med att ta reda på det fortsätter.

Uppdatering klockan 23:22

I det informationsinsamlande arbete som polisen gjorde på platsen har det kommit fram uppgifter att en person setts med ett vapenliknade föremål. Den personen, som inte är identifierad av polisen, är misstänkt för grovt vapenbrott genom att ha haft ett vapen på allmän plats.

Personen är även misstänkt för grovt olaga hot i och med att polisen misstänker att personen bar ett vapen i syfte för att skrämma någon/eller några personer. Vem vilka dessa personer är vet inte polisen, så den anmälan som är skriven har inga brottsoffer.

Mest läst av andra