Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Hökarängen, Bandhagen, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Vapenlagen

Skottlossning i Hökarängen – Polisinsats pågår

Hökarängen, Bandhagen, Stockholm, Stockholms län

Polisen larmas om skottlossning i Hökarängen. På brottsplatsen kan konstateras att en eller flera okända gärningsmän skjutit mot ett flerbostadshus, men det har inte uppstått några personskador. 
En större polisinsats arbetar nu med att hitta gärningsmännen som avvikit från brottsplatsen. 
Under arbetet med händelsen i Hökarängen ska en patrull genomföra en kontroll i närliggande Bandhagen. Personen som patrullen har för avsikt att kontrollera beter sig initialt avvikande och patrullen avlossar varningsskott.
Därefter fås personen under kontroll och frihetsberövas. Det är oklart om personen i Bandhagen har någon koppling till det grova vapenbrottet i Hökarängen.

Uppdatering den 13/6 kl 01:00
Personen som frihetsberövades i samband med varningsskottet i Bandhagen har släppts. Vidtagna utredningsåtgärder visar att personen inte har något med brottet i Hökarängen att göra. 
Dock kvarstår avspärrningarna i Bandhagen ett tag till då varningsskottet enligt rutin ska utredas av Avdelningen för särskilda utredningar.


Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...