Senaste händelserna

Sammanfattning kväll och natt

Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalespersoner är Peter Adlersson och Ulla Brehm. Ikväll kommer Stefan Gustafsson.

Göteborg, Gröna Annas Gata, Husargatan, Uddevalla, Östanvindsvägen, Västra götalands län

00.18 Göteborg, stöld av moped
På Gröna Annas gata ser ett vittne hur två personer stjäl en moped på en innergård. De släpar iväg med mopeden då de inte får igång den. Polis kommer snabbt till platsen och kan lokalisera dem. Det är en kvinna och en man som stulit mopeden. Kvinnan är i 30-årsåldern och mannen är i 40-årsåldern. De identifieras och förhörs.

00.56 Göteborg, inbrott i butik
På Husargatan ser vittnen hur någon gör inbrott i en möbelbutik. En lång smal man med rånarluva lämnar platsen i en bil efter att en ruta krossats i butiken. Det är i nuläget oklart vad som stulits. Ingen gripen.

00.57 Uddevalla, hot mot tjänsteman
Väktare blir kallade till Östanvindsvägen där en man stör grannarna genom att spela hög musik. När väktarna knackar på hos mannen och ber honom att sänka musiken tar han fram en yxa. Han hotar väktarna med yxan och springer efter dem ut. De klarar sig utan skador och ringer polisen. Mannen, som hade återvänt till sin lägenhet, kunde gripas sedan han på uppmaning från polisen kommit ut. Mannen är i 50-årsåldern och misstänks för hot mot tjänsteman. Yxan tagen i beslag.

05.57 Mölndal, rattfylleri
På E6 vid Torrekullamotet stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 60-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och tas med för vidare provtagning på polisstationen. Han rapporteras för rattfylleri.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...