Senaste händelserna

Sammanfattning kväll och natt

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

Mölnlycke, Hönekullavägen, Härryda Kommun, Götene, Mariestadsvägen, Borås, Viaredsmotet, Västra götalands län

23.04 Mölnlycke, skadegörelse
Vittnen ringer polisen om en pågående skadegörelse på Hönekullavägen. Enligt vittnet är det flera ungdomar som slår sönder en bil som står parkerad. Ingen kvar på plats när polisen anländer. En bil som ägs av Härryda kommun har utsatts för skadegörelse och man har bl a slagit sönder backspeglarna. En anmälan skrivs men ingen är gripen.

23.29 Götene, drograttfylleri m.m.
På Mariestadsvägen gör en polispatrull ett försök att stoppa en bil för kontroll. Bilen försöker dock att köra ifrån patrullen inne i Götene. De kastar även ut saker från bilen under färden. Beslut tas om att lägga ut spikmatta. Detta hinner dock inte göras förrän bilen stannar och två män springer från platsen. Bägge männen, som är i 30- respektive 45-årsåldern, kan dock säkras med hjälp av bl a polishund. Föraren misstänks för drograttfylleri, narkotikabrott, ej stannat på polismans tecken m.m. Passageraren för narkotikabrott. Båda tas med för provtagning.

00.45 Borås, tillgrepp av fortskaffningsmedel m.m.
På riksväg 40 försöker en bilist som ska kontrolleras köra ifrån polisen. Bilen framförs i hög hastighet men det är lite trafik på vägen. Vid Viaredsmotet stoppar bilen och polisen kan gripa föraren som är en man i 20-årsåldern. Bilen visar sig vara stulen och i bilen hittas gods som misstänks vara stulet. Mannen misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel samt stöld alternativt häleri.

Händelsekarta

Laddar karta...