Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet, 00-07.

Lövskatan, Korpilombolo, Gällivare, Koskullskulle, Mellanvägen, Norrbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Ett flertal personer har omhändertagits för fylleri, varav en person misstänks för ringa narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

02:28 Olaga hot, Luleå
Polis beordras till Lövskatan efter samtal från en man som blivit hotad av en annan man. Det ska ha skett i samband med ett bråk. Den misstänkte mannen lämnade platsen, men anträffades av patrull. Patrullen håller förhör och upprättar anmälan om olaga hot. Patrullen omhändertog en person med stöd av LOB, lag om omhändertagande av berusade personer.

03:15 Rattfylleri, Pajala
En patrull stoppar och kontrollerar en bilist i Korpilombolo. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och medtas för provtagning. Mannen misstänks för rattfylleri och släpptes fri efter förhör.

03:26 Misshandel, Luleå
En patrull uppmärksammar en misshandlad man i Innerstaden. Patrullen skjutsar mannen till sjukvård. Patrullen håller förhör och upprättar anmälan om misshandel.

04:48 Stöld, Gällivare
Polis beordras till en bensinstation i Gällivare där en man tagit en öl utan att betala. Patrullen håller förhör och upprättar en anmälan om ringa stöld.

05:33 Trafikkontroll, Gällivare
Polisen har haft trafikkontroller i Koskullskulle och på Mellanvägen i Gällivare. Samtliga förare var nyktra, utan anmärkning. En förare bötfälldes för hastighetsöverträdelse.

En viltolycka har anmälts till polisen under morgonen. Det finns inga uppgifter om att någon person skadats i samband med olyckan.

Mest läst av andra