Karta som med röd fyrkant ramar in Verkstadsvägen, Bålsta, Håbo, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Fullt utvecklad brand i byggnad.

Verkstadsvägen, Bålsta, Håbo, Uppsala län

En polispatrull beordras till Verkstadsvägen i Bålsta där det brinner i en större byggnad.

Polisen bistår räddningstjänsten i det pågående släckningsarbetet.

Uppdaterad, kl 11:34:

Det är ännu inte klarlagt om byggnaden, som är någon form av verkstadslokal, är helt utrymd. Räddningstjänsten påbörjade rökdykning, men fick avbryta på grund av höga smällar inne i byggnaden.

Polisen försöker lokalisera vilka personer som kan tänka sig ha befunnit sig i byggnaden när branden startade.

Uppdaterad, kl 11:59:

Räddningstjänsten meddelar att byggnaden inte kommer att kunna räddas. I stället kommer man att låta den brinna ner.

Uppdaterad, kl 12:06:

Det finns i nuläget ingenting som talar för att någon person ska finnas kvar inne i byggnaden, men det är ännu inte säkerställt.

Det finns ingen information om att någon ska ha skadats i samband med branden.

Uppdatering, kl 14:19:

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand. Området kring platsen kommer att vara fortsatt avspärrat tills dess att tekniker har kunnat genomsöka byggnaden.

Under pågående släckningsarbete tvingades räddningstjänstens drönarpilot att avbryta sitt arbete med överflygning av branden på grund av att ytterligare en drönare befinner sig i luften ovanför branden. Polisen söker efter piloten av den andra drönaren, som misstänks vara en frilansfotograf. En anmälan kommer att upprättas, men i nuläget är inte rubriceringen klar.

Mest läst av andra