Karta som med röd fyrkant ramar in Lagerlöfsgatan, Uppsala, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök En yngre man i Uppsala skjuten.

Lagerlöfsgatan, Uppsala, Uppsala län

Vid 01-tiden larmades polis till Lagerlöfsgatan i Uppsala med anledning av att flera inringare hört smällar från ett skjutvapen. När polisen kom till platsen hittades en 18-årig man skottskadad i en bostad. Polisen misstänker att den eller de som har utfört gärningen har befunnit sig utomhus och skjutit in i bostaden.
Den skjutne mannen fördes till sjukhus med skador på armen och de första uppgifterna var att skadorna inte var livshotande. Bostaden spärrades av och flera personer förhördes under natten.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord och samlar just nu in information för att skapa sig en bättre bild av händelsen. Det är för tidigt att säga något om motivet och om skjutningen har någon koppling till tidigare våldsbrott. Under morgonen kommer en teknisk undersökning genomföras i bostaden. Det finns ingen gripen för skjutningen.

I nuläget lämnar polisen ingen ytterligare information i ärendet. Tips och iakttagelser lämnas till 114 14.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra