Karta som med röd fyrkant ramar in Heby Kommun, Mötet, Centralgatan, Tärnsjö, Buckarby, Stationsgatan, Industrivägen, Östervåla, Torggatan, Morgongåva, Harbo, Vittinge, Gillberga, Frejgatan, heby, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan Heby v. 16

Heby Kommun, Mötet, Centralgatan, Tärnsjö, Buckarby, Stationsgatan, Industrivägen, Östervåla, Torggatan, Morgongåva, Harbo, Vittinge, Gillberga, Frejgatan, heby, Uppsala län

                           POLISRUTAN Heby kommun

Jag börjar veckans Ruta med att ge beröm till alla er som kom till gårdagens möte angående bilåkandet i Heby. Tack vare ert engagemang är jag övertygad att mötet var starten på något positivt.

Redovisningen av några anmälda brott som inträffat mellan den 6/4 till den 20/4.

Heby: En man greps misstänkt för misshandel som inträffat i en lägenhet. En okänd gärningsman är misstänkt för misshandel som inträffat utanför ICA. En bil parkerad på Centralgatan har blivit utsatt för skadegörelse.

Tärnsjö: I samband med en husrannsakan anträffades bl.a. ett hemmagjort vapen och en mindre mängd narkotika. I en sommarstuga i Buckarby har det varit inbrott. Det har brunnit i en lada, brandorsaken är okänd. Inbrott i ett förråd på Stationsgatan. Från ett garage på Industrivägen har det stulits bilfälgar. En person är misstänkt för ringa narkotikabrott (egen påverkan).

Östervåla: En bil parkerad på Torggatan har blivit utsatt för skadegörelse. Gärningsmannen är identifierad. En myntapparat har stulits från sporthallen. Natten till den 17/4 gjordes det inbrott Vålakakans café. Tjuven stal ett kassaskrin. Inbrott i en husvagn parkerad vid Lundavallen.

Morgongåva: Inbrott i en byggcontainer, tjuven stal ett mätinstrument.

Harbo: Flera anmälningar om skadegörelser på förskolan och skolan. Det har varit flera stölder av däck ur garage och förråd. Inbrott på Harbo restaurang under natten till den 17/4. Det har varit liknande brott på flera orter varför vi vill ha hjälp med DINA eventuella iakttagelser.

Vittinge: Stöld av verktyg ur ett förråd i Gillberga. En villa på Frejgatan har utsatts för inbrottsförsök.

Om du vill komma i kontakt med mig är min mejladress olle.rehn@polisen.se

Vid pågående brott ska du ringa 112.

Olle Rehn

kommunpolis

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra