Drabbad av inbrott? Besök vår sida om inbrott för att få tips och råd.

Sammanfattning vecka Polisrutan

Östhammars Kommun, Gimo, Kyrkvägen, Alunda, Österbybruk, Folkets Hus, Åkervägen, Öregrund, Östhammar, Uppsala län

Polisrutan Östhammars kommun.

Det var det längesedan jag skrev någon polisruta och jag kan tyvärr inte lova att den kommer komma varje vecka men jag lovar att försöka.

Det märks att hösten är här och därmed mörkret. Många viltolyckor, därför uppmanar jag er alla att lätta på gasen och vara extra uppmärksamma.  Jag önskar också att fler av er som är ute på vägarna och går använder reflexer. Har ni hund med er skall denne också ha reflexer.

Vi får in många anmälningar om utpressningsförsök, där man via mail blir kontaktad och uppmanad att sätta in pengar annars kommer de sidor man varit ute på nätet att offentliggöras. Betala aldrig in några pengar till något sådant.

Veckans redovisning av anmälda brott.

Östhammar: Utpressning via nätet. Stöld av två containrar. Stöld av cykel på Gustaf Logrens gård. Brott mot jaktlagstiftningen genom att inte anmält en viltolycka. Försök till utpressning via nätet. Datorbedrägeri. Stöld av däck och fälg samt två försök till stöld vid Forsmarks bruk.

Gimo: Försök tillgrepp av fortskaffningsmedel på Kyrkvägen. En person är misstänkt för narkotikabrott innehav.

Alunda: Försök till utpressning via nätet. Oredligt förfarande genom att någon okänd beställt böcker och tidningar i målsägarens namn. Tillgrepp av fortskaffningsmedel på Albertinasväg. Ofredande mot kvinna genom att någon okänd ringt upp och varit otrevlig via telefon. Tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Österbybruk: Grov misshandel på en fest i folkets hus där också en stöld av en jacka skedde. Misshandel på Åkervägen.

Öregrund: Stöld av en gasbehållare vid Rörhamn.

Denna vecka har det inrapporterats 14 stycken viltolyckor.

När du vill ha kontakt med polisen ska du ringa 11414. Om det handlar om pågående brott ringer du 112. Vill du skicka mail till mig så har jag adressen.

agnetha.degerstedt@polisen.se

Polisinspektör

Agnetha Degerstedt

Mest läst av andra