Karta som med röd fyrkant ramar in Tierp, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisruta Tierp

Tierp, Uppsala län

Tierps kommun

I Tierp drabbades en bostad av inbrott. Tjuvarna hade brutit upp ett fönster och sedan letat igenom stora delar av huset. På orten bröts också fyra källarförråd upp och gods tillgreps.

En anmälan gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättades i Tierp efter att en person upptäckt att två av hans bilar var borta.

En person tankade på en bensinstation i Tierp men lämnade utan att betala. Brottet rubricerades som stöld.

I Tierp drabbades en matvagn av skadegörelse genom att en gärningsperson förstört ett galler som sitter för fönstret.

Totalt fem fönster krossades i ett bostadsområde i Tierp. Vid ett annat tillfälle krossades fönster till en byggnad vid Tierps station. Även en biljettautomat förstördes.

Från Söderfors inkom en anmälan gällande inbrott i fritidshus.

I Karlholmsbruk tillgreps en släpvagn.

En bil stoppades av polis i Skärplinge och föraren blev misstänkt för drograttfylleri. Narkotika hittades också i bilen.

Vid två tillfällen i Tierp blåste förare av fyrhjulingar positivt i polisens sållningsinstrument. Efter provtagningar blev båda brotten rubricerade till grovt rattfylleri.

Vid ett annat tillfälle i Tierp stoppade polisen en bil vars förare hade återkallat körkort. Förutom brottet grov olovlig körning blev personen misstänkt för drograttfylleri.

Kjell-Åke Ederyd, kommunpolis Tierp/Älvkarleby
Malin Bergefur, områdespolis Tierp

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra