Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Tierps Kommun, Skärplinge, Sund, Söderfors, Mattiasgatan, Örbyhus, Månkarbo, Tobo, Tierp, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

Polisruta Tierp

Tierps Kommun, Skärplinge, Sund, Söderfors, Mattiasgatan, Örbyhus, Månkarbo, Tobo, Tierp, Uppsala län

Den kalla och långa våren har gjort många osäkra på om dubbdäcken får användas efter 15 april. Vinterdäckslagen säger att vinterdäck SKA användas under perioden 1 december-31mars. Dubbdäck är tillåtna under perioden 1 oktober – 15 april. Dubbdäck är tillåtna – men bara om det råder vinterväglag. Vinterväglag är det om det är snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan eller vägrenen.

Tierps kommun

I dessa däckbytardagar så har sommardäck blivit ett åtråvärt byte. Stölder av sommardäck har inkommit från flera orter inom lokalpolisområdet. Från Skärplinge med omnejd har ett flertal stölder och inbrott rapporterats. Två stölder av sommardäck och ett inbrott har anmälts från Sahlbergavägen. Inbrottet skedde i en jordbruksfastighet. Tillgrepp av verktyg.

Från Försäter har en anmälan om försök till stöld av diesel inkommit. När ägaren kom hem på natten upptäckte han en person som uppehöll sig vid en lastbil på gården. Personen blev rädd och sprang från platsen. Två dunkar lämnades kvar på platsen och tanklocket var avskruvat. Även från Sund utanför Skärplinge har en anmälan om stöld av sommardäck inkommit.

I Ingstarbo har en villa och intilliggande förråd haft påhälsning. Okänt tillgrepp vid anmälningstillfället. I Söderfors har en anmälan om stöld av ETT sommardäck inkommit. Där har något gått fel. Domkraften var felaktigt placerad, så den gick inte att få bort. Ett av de fyra däcken blev bytet och domkraften blev kvar på plats. Även ur ett förråd på Mattiasgatan i Tierp har en anmälan om stöld av sommardäck upprättats.

Från en låst uppställningsplats för husvagnar i Örbyhus har 25 – 30 stycken gasoltuber stulits En anmälan om inbrott i villa och i uthus har inkommit från Yttrö utanför Tierp. Okänt tillgrepp ur villan vid anmälningstillfället. I uthuset förvarades en båt och ur den saknas det fiskeutrustning.

Jakten på rattfyllerister fortsätter. På E 4:an i höjd med Månkarbo stoppades en bil. Två personer som färdades i bilen greps. Föraren var efterlyst. I bilen anträffades en större mängd narkotika och de visade tecken på narkotikapåverkan. De blev rapporterade för ett flertal brott. Ytterligare en bil kontrollerades i Månkarbo, där föraren blev misstänkt för drograttfylleri under påverkan av narkotika. En bilist som stoppades i Tobo, blåste positivt. Han är nu misstänkt för grovt rattfylleri.

En person anträffades i centrala Tierp och påvisade tecken på narkotikapåverkan. Han medtogs för kroppsbesiktning.

Kjell-Åke Ederyd, kommunpolis Tierp/Älvkarleby
Malin Bergefur, områdespolis Tierp

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.