Karta som med röd fyrkant ramar in Mörmoskolan, Hammarö, Värmlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand En anmälan om mordbrand är upprättad efter att det brunnit på en skola på Hammarö

Mörmoskolan, Hammarö, Värmlands län

Enligt initiala uppgifter till SOS Alarm skulle det ha brunnit i en lektionssal på Mörmoskolan. Senare framkom det att det hade brunnit inne på en toalett, med kraftig rökutveckling i paviljongen som följd. 

Branden är nu släckt. Arbete pågår med att ventilera ut den rök som finns kvar.

Skolan utrymdes omgående och ingen person kopplad till skolverksamheten är kvar i lokalerna enligt uppgifter till SOS Alarm.

Polis är på plats och kommer bistå räddningstjänsten i deras arbete samt jobba trygghetsskapande på platsen.

Så snart det är möjligt kommer även utredningsåtgärder vidtas för att försöka ta reda på vad det är som har startat branden.

UPPDATERING 18.24: Branden misstänks ha startat i en papperskorg inne på toaletten som ligger i anslutning till en lektionssal. Toaletten anses vara totalförstörd. 

Polisen har skrivit en anmälan om misstänkt mordbrand. I nuläget finns ingen misstänkt. Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra