Senaste händelserna

Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län.

Karta som med röd fyrkant ramar in Karlstad, Värmlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt

Mobilanvändning i trafiken vid olycksplatsen

Karlstad, Värmlands län

Under torsdagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på E18 i Karlstad. Våra patruller har haft fullt upp med att jobba med trafikdirigering och för att lösa trafiksituationen i sig tillsammans med räddningstjänst, Trafikverket samt ambulanspersonal.

Tyvärr har patrullerna även fått ägna sig åt att rapportera förare för mobilanvändning i trafiken då de bland annat har försökt att filma/fotografera olycksplatsen för oklar användning. 

Att inte hålla fokus på omgivande trafik kan på ett ögonblick resultera i en ödesdiger olycka där du själv eller andra trafikanter riskerar att dö eller invalidiseras.

Trots förbudet som infördes 2018, trots att man riskerar livet på sig själv och andra och att man riskerar böter på 1 500 kronor är det dessvärre alltför många som ändå använder mobilen under körning.

Förbudet att använda mobiltelefon omfattar förare av alla motordrivna fordon, även mopeder, epatraktorer och tunga fordon. Undantag finns för personal i utryckningstjänst, såsom tull, polis och ambulanspersonal.

Vid många olyckor misstänks användning av mobiltelefon ha varit anledningen till eller en bidragande orsak till händelsen.

Vårt mål är att ingen ska omkomma eller skadas allvarligt i trafiken.

Hjälp oss sprida budskapet till anhöriga, vänner, arbetskollegor och övriga som du har kontakt med: Låt bli mobiltelefonen under körning, det kan rädda liv.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2024/september/19/19-september-18.53-ovrigt-karlstad/

Händelsekarta

Laddar karta...