Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Glava, Arvika, Värmlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott

Polisen har gripit två män misstänkta för inbrott i garage i Glava.

Glava, Arvika, Värmlands län

Strax efter midnatt utlöstes inbrottslarmet till ett garage vid Glava kyrka och det konstaterades vid kontroll att någon/några demolerat garagedörren. Polisen larmades och en polispatrull åkte mot platsen och på väg fram mot brottsplatsen iakttog de en lastbil som stoppades. 

I lastutrymmet anträffades en fyrhjulingskärra vilken visade sig vara stulen vid det aktuella inbrottet. De två männen som färdades i lastbilen greps då som misstänkta för inbrottet. Efter förhör har de båda anhållits efter beslut av åklagare.

Föraren, en man i 30-årsåldern, av lastbilen är förutom stölden även misstäkt för drograttfylleri, grov olovlig körning samt ringa narkotikabrott avseende både eget bruk och innehav. Vid skyddsvisitationen anträffades nämligen en mindre mängd misstänkt narkotika.

Passagerare var en man som också är i 30-årsåldern. Han anhölls som misstänkt för stöld genom inbrott.

UPPDATERING: Strax efter midnatt natten mot fredag stals en "fyrhjuling" från en privatfastighet i Glava närområde. Denna fyrhjuling, som varit parkerad i en carport, anträffades med sönderbrutet tändningslås på fredagsmorgonen vid Glava skola. Den har återlämnats till ägaren. Samröre med inbrottet vid Glava kyrka kommer att utredas.

Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning av brottsplatsen vid Galava kyrka.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...