Karta som med röd fyrkant ramar in Skellefteå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bedrägeri Skellefteå, två personer misstänks för bedrägerier.

Skellefteå, Västerbottens län

Vid 17-tiden i går, tisdag, greps två män i Skellefteå. De är misstänkta för bedrägeri samt för försök till bedrägeri riktade mot äldre personer.

Den ena mannen är anhållen efter beslut av åklagare och den andra mannen är försatt på fri fot, men misstanken gentemot honom kvarstår.

Männen misstänks för att ha kontaktat äldre personer och då utgett sig för att vara från hemtjänsten. I nuläget finns information om att de har kommit över ett bankkort som det har gjorts inköp med.

De misstänkta kunde gripas tack vare gott polisarbete från en enskild kollega som engagerat sig i ärendet.

Åklagare leder ärendet och polisen biträder med utredningsarbete, bland annat kommer det ske sammanställning av befintligt material, övervakningskameror kommer att hämtas in och förhör ska hållas med den anhållne mannen.

I nuläget finns två målsägande, men det utesluts inte att det kan finnas fler drabbade. Av den anledningen uppmanar polisen dig som eventuellt blivit utsatt att kontakta polisen. Ring 114 14 eller kom in på polisstationen i Skellefteå och gör en anmälan.

Äldre och personer med funktionsnedsättning som drabbas av brott råkar oftast ut för stöld i hemmet eller bedrägerier. Var kritisk mot okända besökare eller personer som ringer upp dig per telefon.

Om du får okända besökare: Begär legitimation och försök att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll. Om du släpper in någon okänd person, var uppmärksam på att inte fler personer smiter in när du är distraherad. Var försiktig med bankkort, bankomatkoder och även portkoder. Förvara inte koden till bankomatkortet tillsammans med kortet.

Mest läst av andra