Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Haga, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand

Umeå, bränder på Haga.

Haga, Umeå, Västerbottens län

Under natten har det brunnit på olika platser i stadsdelen Haga i Umeå.

Räddningstjänst och polis har arbetat med brandärendena under natten. Det finns inga kända personskador i samband med bränderna.

Det är mellan 15 och 20 fordon som har brunnit, varav några stod i en carport, och ytterligare några bedöms vara värmepåverkade. Vid en av brandplatserna påverkades en byggnad, fönsterrutor blev spruckna och det uppstod rökspridning i bostadshuset. Den byggnaden evakuerades.

Polisen arbetar för att utreda bränderna och rubriceringarna inledningsvis är misstänkt skadegörelse genom brand, grov skadegörelse genom brand samt mordbrand. Godsvärdet är anledningen till rubriceringen mordbrand. Det finns ingen känd misstänkt i nuläget.

Polisen har spärrat av och tekniker kommer att undersöka brandplatserna. Det kommer även att genomföras andra utredningsåtgärder så som informationsinhämtning. Du som har tips och/eller iakttagelser att lämna gällande bränderna ber vi ringa polisen på 114 14.

Uppdaterad kl 14:54

Polisens utredningsarbete fortgår och det arbetas intensivt, brett och förutsättningslöst.

Det har utförts dokumentation av brandplatserna från luften, med hjälp av drönare, och det har säkrats spår. Dessutom arbetar polisens tekniker med undersökning av brandplatserna. Resultaten kommer senare att analyseras och bearbetas.

Polisen kommer att ha en ökad närvaro i området i trygghetsskapande syfte.

Det pågår även en omfattande informationsinhämtning och där är vi tacksamma för allmänhetens hjälp.

Fortsätt att höra av er med tips och iakttagelser gällande nattens bränder. Ring polisen på 114 14. Du kommer till ett talsvar. Säg "tips" för att komma vidare. Du kan också lämna tips via webben.

Fredrik Jeppsson, biträdande lokalpolisområdeschef i Umeå, kommer att finnas tillgänglig för media på Signalvägen vid Umeås polishus klockan 15.30-16.00 i dag lördag den 14 september.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2024/september/14/14-september-07.28-brand-umea/

Händelsekarta

Laddar karta...