Karta som visar ungefär var händelsen Misshandel,  grov: Umeå, misstänkt misshandel i centrum. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Misshandel, grov Umeå, misstänkt misshandel i centrum.

Umeå, Västerbottens län

Polis beordras till centrala Umeå, vid busstationen, med anledning av en skadad man.

Mannen förs till sjukvård med ambulans.

Initialt rubriceras ärendet som grov misshandel och ärendet leds av åklagare.

Det finns ingen frihetsberövad i nuläget.

Polisen arbetar för att utreda vad som inträffat, bland annat har polisens tekniker varit på plats och gjort en undersökning. Nu kommer diverse utredningsåtgärder att vidtas, så som exempelvis förhör med vittnen.

Polisen är återhållsam med detaljer för att kunna genomföra en så rättssäker förundersökning som möjligt. Det ska bland annat hållas förhör med vittnen och polisen vill säkerställa att dessa vittnen är så opåverkade som möjligt. Detta så att de kan redogöra för sin bild avhändelsen utan att det finns risk att deras berättelse påverkas genom att för detaljerad information lämnas.

Uppdatering klockan 14:25:

Två personer var inblandade och de är bekanta med varandra.

Händelsen inträffade den 18 maj mellan cirka klockan 21:15 och 21:30. Gärningspersonen lämnade platsen i riktning mot Rådhusesplanaden.

Anledningen till att misshandeln rubriceras som grov är att det finns misstanke om att något slags tillhygge har använts.

Polisen arbetar vidare med ärendet vid Järnvägstorget och ber allmänheten om hjälp. Alla som har tips eller iakttagelser ombeds att höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

Uppdatering klockan 15:11 av Maria Linné, presstalesperson: En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för gärningen.

Mannen, som var anhållen i sin frånvaro, ska förhöras och delges misstanke. Därefter ska åklagare ta ställning till om han ska vara fortsatt anhållen. 

Mest läst av andra