Karta som med röd fyrkant ramar in Nipvägen, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Narkotikabrott Nipvägen, ambulans begär biträde, misstanke om överdos narkotika

Nipvägen, Umeå, Västerbottens län

Imorse vid 06:15-tiden får vi larm från ambulanspersonal om att de tagit omhand en man i 30-års åldern som misstänks ha tagit en överdos narkotika. Mannen är i mycket dåligt skick och det är risk att han avlider.

På den aktuella adressen anträffar polisen ett större sällskap som har druckit alkhol och tagit droger under natten morgonen.

Efter morgonens/förmiddagens utredningsåtgärder är totalt sju personer, inklusive den som förts till akutmottagningen vid sjukhuset, misstänkta för narkotikabrott. Vid provtagning är flera av dessa positiva för amfetamin och kokain.

Vi gör även ett beslag av vad som misstänks vara narkotika, ett okänt preparat, som kan ha orsakat överdosen. Preparatet är okänt även för brukarna. Det kan röra sig om någon form av nätdrog.

Den man som fördes till akutmottagningen svävar inte längre i livsfara utan har kunnat förhöras. Han, såväl som någon ytterligare, bekräftar att ett okänt narkotiskt preparat har använts i sällskapet.

Det finns för närvarande ingen ytterligare information att lämna i ärendet.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra