Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Sammanfattning av polisens arbete i samband med Rally-VM, lördag

Västerbottens län

Dagpass

Polisen som arbetade under dagen uppger att det var bra stämning bland besökarna kring specialsträckorna. Vädret och helgdag bidrog till en större publikmängd än tidigare.

Trafiken har övervakats i samband med rallyt och 17 ordningsböter och tre körkort har omhändertagits, trafikförseelser som rallyförare stått för när de kört längs vägarna.

I övrigt har trafikkontroller gjorts vad gäller nykterhet och hastighet och resultatet visar att allmänheten har skött sig bra.

Sju ordningsböter utfärdades i skotertrafiken. Det berodde på avsaknad/inte synlig registreringsskylt, att hjälm inte använts eller att stopplikt inte iakttagits. En olovlig körning på skoter har rapporterats.

Kvällspass

Området Red Barn var välbesökt med bra flyt vid in- och utpassering. Det var fullsatt i serveringstälten, med kö ända fram till stängning. Överlag rådde ett gott läge vad gäller ordningen.

Några personer omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) under kvällen i centrum.

Mest läst av andra