Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Storgatan, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Sammanfattning av nattens händelser i länet.

Storgatan, Umeå, Västerbottens län

Kl 22:12 - Drograttfylleri / Olovlig körning, Västra norrlandsgatan, Umeå

Polispatrull stannar och kontrollerar en personbil på Västra norrlandsgatan, förare saknar körkortsbehörighet samt misstänks vara påverkad av narkotika.

Föraren som är en man i 25 års åldern misstänks för olovlig körning och drograttfylleri, han medtogs för kroppsbesiktning samt förhör.

Polispatrull omhädertog även bilnycklar.

kl 23:08 - Brott mot taxilagen, Storgatan, Umeå

Polispatrull stannar och kontrollerar en personbil som de misstänker hålla på med svarttaxiverksamhet.

Patrull håller förhör med en passagerare i bilen, efter förhör stärks misstankarna mot föraren av fordonet.

Föraren är en man i 20 års åldern, han misstänks för brott mot taxilagen.

Patrull skriver anmälan om otillåten taxitrafik, patrull omhändertar även registreringsskyltarna, detta för att förhindra fortsatt färd.

Kl 23:24 - olovlig körning, Kolbäcksvägen, Umeå

Polispatrull stannar och kontrollerar en personbil på Kolbäcksvägen, förare saknar körkortsbehörighet och rapporteras för olovlig körning.

Den misstänkte är en man i 20 års åldern.

Kl 00:05 - våldsamt motstånd, Högfjällshotellet, Hemavan

Polis larmas till högfjällshotellet med anledning av att ordingsvakter omhändertagit en väldigt överförfriskad man, Mannen har gjort motstånd när vakterna skulle omhänderta honom och polispatrull skriver anmälan om våldsamt motstånd.

Den omhändertagne mannen är i 25 års åldern. 

Kl 00:25 - Våldsamt motstånd, Hotell lappland, Lycksele

Polis larmas till Hotell Lappland med anledning av att ordningsvakter omhändertagit en man som först blivit avvisad från platsen men inte lämnat, mannen har gjort motstånd vid omhändertagandet och misstänks därför för våldsamt motstånd.

Polispatrull tar uppgifter för en anmälan samt avvisar mannen från platsen.

Den misstänkte är en man i 20 års åldern.

Kl 01:14 - Brott mot knivlagen, Verandan, Skellefteå

Polis larmas till Verandan på Stationsgatan i Skellefteå, Ordningsvakter har gripit en berusad man som haft kniv på sig.

Polispoatrull tar upp en anmälan om brott mot knivlagen samt låter mannen sova hos polisen för att nyktra till.

Uppdatering av Peder Jonsson (07:12)

01:19 Misshandel Lycksele. Två kvinnor som anmäler varandra för misshandel på ett hotell. Ingen uppgift om att någon ska ha behövt uppsöka sjukhus.

02:48 Skadegörelse Skellefteå. Man som slagit sönder ytterdörr till ett hyreshus på Moröhöjden. Polis har varit på plats. En anmälan om skadegörelse kommer att upprättas.

05:26 Trafikolycka E4 Boviken Skellefteå. Bil som ligger på taket i diket. Patrull kontaktar ägaren som ordnar så att bilen bärgas. Ingen personskada i samband med olyckan. En anmälan om trafikolycka kommer att upprättas.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.